2011. május 11., szerda

Epres pite

Már hányszor megsütöttem, de blogra még nem tettem fel, pedig a család nagy kedvence.Még mindig a szombati piaci bevásárlásából gazdálkodom.
Maradt még úgy kb. 40 dkg eper amit már nem lehetett volna tovább tárolni. Így aztán elkészült belőle ez a süti.A receptet itt találtam.
Hozzávalók egy 28x40 cm-es tepsihez.
30 dkg vaj vagy margarin (én csak vajat használok)
40 dkg cukor
40 dkg liszt
6 tojás (én 7 tettem bele, mert kisebbek voltak)
2 sütőpor
40 dkg eper (vagy más gyümölcs)

3 dkg kókusz reszelék (vagy kekszmorzsa, zsemlemorzsa)
3 evőkanál cukor (nádcukor)
2 vaníliás cukor (vanília aroma)
vaj+liszt a tepsi kikenéséhez
A cukrot a vajjal habosra keverem és a tojássárgáját egyenként dolgozom bele. A lisztet a sütőporral összeszitálom. A fehérjéket pici sóval felverem. A lisztet és a felvert tojásfehérjének a felét felváltva adom hozzá, mert különben nagyon sűrű a massza és nehéz benne eldolgozni. A legkisebb fokozaton keverem.
 A végén hozzáadom a tojásfehérje másik felét is, és még azt is a robotgéppel de óvatosan keverem hozzá. Egy kenhető masszát kapunk. A tepsiben szépen elkenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Kirakjuk a gyümölccsel. 3 kanál cukorral megszórjuk.
180 fokos sütőben 40-45perc alatt  szép aranysárgára megsütjük. tepsiben hagyjuk kihűlni.

Már alig van pár kockányi belőle.

7 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, guszta!Tedd félre ami maradt, megyek!

Kati írta...

Jöhet nekem is egy szelettel.Guszta nagyon.

Kata írta...

Ez jó lehetett!:)

Atkáriné Terike írta...

Biztos finom. Ki kell próbálni.
Most pont jól esne egy szelet!

Bianka írta...

Nagyon, nagyon finom

Névtelen írta...

A lisztet és a felvert tojásfehérjét melyik masszába kell adagolni?

Vali írta...

A cukrot a vajjal habosra keverem és a tojássárgáját egyenként dolgozom bele. Ehhez a masszához.